Internship posting

About Arxus

Arxus is een managed cloud service provider. Ons team van cloud experts bedenkt, bouwt en beheert voor jou cloudoplossingen op maat. Op Microsoft Azure, maar evengoed in een private of hybride cloud als dat nodig of nuttig is.

We denken in de eerste plaats aan jouw business. We spreken niet voor niks over business first cloud solutions. Wij zorgen voor de perfecte cloudoplossingen, zodat jij kan focussen op wat er echt toe doet: het succes van je bedrijf!

Belangrijke Office 365 en Azure AD informatie ophalen en bundelen via Microsoft Graph API
Period: between February 2021 and June 2021
Duration: 5 to 10 weeks, 11 to 15 weeks
Location: Kontich
Possibly leading to future employment: Yes

Description

Field/Project Arxus is een cloud service provider, die verschillende Cloud diensten aan zijn klanten biedt, zowel uit eigen datacenters als op het publieke cloud platform van Microsoft, Azure.

Arxus bouwt aan een aparte portaalsite, waarop klanten, afhankelijk van hun rol in de organisatie, data kunnen opvragen en bekijken omtrent de status van hun service requests, de huidige facturen, de servers in de private en public cloud, enzovoort. Naar aanloop van een verdere uitbreiding van de functionaliteit van deze portaalsite richting Azure AD en Office 365 data, wenst Arxus alvast deze data op te halen via Graph API, waarbij PowerShell gebruikt wordt om de connectie in stand te brengen en het teruggeven resultaat te verwerken. Deze feature is een nuttige uitbreiding, aangezien Microsoft belangrijke berichten en data onderbrengt in verschillende admin portaalsites. Via deze data-verzameling via Graph API, wensen we deze data behapbaar zichtbaar te krijgen voor onze klanten.

De opdracht zal bestaan uit het uitzoeken van opbouw van de Graph API calls via PowerShell en het query'en van de verschillende Graph API resources. Daarnaast zal naast de gevraagde informatie ook verwacht worden dat er actief meegedacht wordt aan additionele informatie en data die zinvol kunnen zijn voor gebruikers. Een greep uit mogelijke data-opvragingen zijn:
- Riskante login-pogingen op bepaalde accounts, waarbij gecontroleerd wordt op bepaalde patronen omtrent het gebruikte authenticatie endpoint, type authenticatie, user-agent, locatie en dergelijke.
- Forwards ingesteld op mailboxen naar externe e-mail adressen.
- Vreemde inbox rules die data verwijderen uit de mailbox of doorsturen naar externe e-mail adressen.

Dit in samenwerking met ons productivity team, en de andere teams binnen Arxus die altijd paraat staan om je vragen over de verschillende betrokken technologieën te beantwoorden.

Mission De opdracht zal bestaan uit een voornamelijk praktisch project, met een kleiner theoretisch gedeelte. Het theoretisch gedeelte omvat het uitzoeken van de juiste queries in Graph API en het bedenken van nieuwe opvragingen van bijkomstig interessante data voor specifieke doeleinden. Het praktische gedeelte is het maken van de connectie richting Graph API via PowerShell scripting en het opvragen en verwerken van deze data.

Bijkomstig kan als extra zij-project deze data in een dashboard onder gebracht worden om zo het teruggegeven resultaat als demo-opstelling zichtbaar te maken.
Dit in samenwerking met ons productivity team, en de andere teams binnen Arxus die altijd paraat staan om je vragen over de verschillende betrokken technologieën te beantwoorden.