Présentation société Voir les autres offres
   
 

Baloise Insurance - BI Engineer Professional

Functieomschrijving

 

Een belangrijke pijler in de businessstrategie van Baloise Insurance is het verder ontwikkelen van strategische data-analyse. In dit kader willen wij ons bestaande BI-team versterken en zijn we op zoek naar een BI Engineer (professional).

 • Als BI Engineer ben je verantwoordelijk voor het aanleveren van coherente en kwalitatieve datasets die als basis dienen voor het uitvoeren van analyses en die de business diepgaand inzicht bezorgen in klanten, producten en diensten.
 • Je krijgt toegang tot, integreert, transformeert en verrijkt data vanuit verschillende bronnen en domeinen zodat deze op één platform (Data Lake) ter beschikking kunnen worden gesteld. Je geeft een eerste aanzet in het sorteren, opkuisen, transformeren en klaarmaken van de data.
 • Je voert deze integratie uit op grote en zeer complexe datasets waarbij je gebruikmaakt van verschillende programmeertalen om tot de gewenste datasets te komen. Je kent de technische BI-architectuur van het datawarehouse en het Data Lake en je kunt de link leggen met de vereiste databehoeftes van de business.
 • Je volgt de nieuwe trends op het gebied van data management op de voet en je zoekt naar nieuwe toepassingsmogelijkheden binnen Baloise Insurance. Je maakt hierbij een goede afweging tussen relevantie, haalbaarheid en compatibiliteit van de verschillende gegevensbronnen.
 • Je staat in voor het onderhoud van de gegenereerde data en je garandeert de kwaliteit, compatibiliteit en stabiliteit van de aangeleverde data alsook de continuïteit. Je documenteert de uitgevoerde queries zorgvuldig.
 • Je verwerft een uitgebreide technische kennis van het datawarehouse en adviseert de afdeling ICT bij het opstellen van de architectuur van data clusters, databases en systemen. In het realiseren van deze taken werk je als BI Engineer nauw samen met de businessanalisten van de verschillende business units binnen Baloise Insurance, de Data Scientist en vertegenwoordigers van IT die kennis hebben van de architectuur en data in bronsystemen. Dat betekent dat je met verschillende soorten stakeholders kunt omgaan en verschillende 'talen' kunt spreken zodat partijen met verschillende professionele achtergronden je boodschappen begrijpen.

 

Profiel

 • Je beschikt over een bachelor- of masterdiploma met een link naar IT en data-analyse (wiskunde, econometrie, ingenieur, computerwetenschappen, ...).
 • Je beschikt over specifieke kennis op het domein van data-analyse en bent goed vertrouwd met programmeertalen zoals SQL, met R-tools (of gelijkaardige tools), met SAS Eg, met Hadoop, met NoSQL, met Hawq en/of met Impala om analyse en rapportering mogelijk te maken.
 • Een eerste kennis in de wereld van verzekeringen en een eerste werkervaring als BI Engineer zijn een pluspunt.
 • Je bent analytisch sterk, werkt accuraat en bent probleemoplossend ingesteld.
 • Je bent een teamplayer en werkt resultaatgericht.
 • Je beschikt over een zeer goede kennis van het Nederlands en het Engels.

 

Aanbod

 • Je komt terecht in een dynamisch team.
 • Je bruto maandsalaris wordt aangevuld met tal van extralegale voordelen: firmawagen, maaltijdcheques, glijdende werkuren, homeworking, groeps-en hospitalisatieverzekering,...

Description société

Dynamiek is onze traditie.
Onze medewerkers krijgen de vrijheid om hun evenwicht te vinden.
Tussen werk en privé.
Tussen eigen initiatieven en onze uitdagingen.
Tussen inspirerende collega's en persoonlijke waarden.
Als verzekeringsmaatschappij met een rijk verleden, combineren we het beste van twee werelden om die van u iets veiliger te maken.

Uw veiligheid, onze zorg.

Lire la suite
Confirmation
Offres d'emploi similaires
Offres similaires basées sur les critères : Data Analyst Consultant (Specialist) Business Intelligence SQL SAS
Mon compte Pas encore inscrit?