N° Référence: 1739
Présentation société Voir les autres offres
   
 

Compusearch - Software Engineer Java, GIS & Webservices

Réf.: 1739
Compusearch vindt de perfecte job voor u.
Compusearch is een succesvol direct search kantoor gespecialiseerd in ICT, Sales, HR en Executive Search.
 • Compusearch: ICT
 • Salessearch: Sales en Marketing
 • HRsearch: Human Resources
 • Execusearch: Senior Management
Ons doel is de beste kandidaten in de markt te matchen met de beste werkgevers. We zijn aktief sinds 1996 en werken voor gerenomeerde grote bedrijven en Fortune 500 companies.
Dus als u een nieuwe wending wil geven aan uw carrière is Compusearch het best geplaatst om de juiste positie voor u te vinden.
Onze consultants zijn psychologen of ICT/Sales/HR professionals en experten in het domein waarin ze rekruteren. Ze hebben meer dan 5 jaar ervaring in ICT/Sales/HR rekrutering. Ze zijn verantwoordelijk voor het hele proces van A tot Z. Dus van het initiële contact met de klant, de functieanalyse, het opstellen van de functieomschrijving en het search proces om de ideale kandidaat te vinden. Dit garandeert u een job die op alle niveaus bij u past, technisch, bedrijfscultuur, persoonlijkheid... Deze consultants doen ook de follow up, eens u gestart bent in uw nieuwe baan bij onze klanten.
Meer informatie over
Compusearch kan u vinden op onze site www.compusearch.be.

Compusearch - Software Engineer Java, GIS & Webservices (ref. 1739)

Werkgever

 

VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek) is een toonaangevende Europese onafhankelijke onderzoeksorganisatie op het gebied van cleantech en duurzame ontwikkeling.

VITO levert intelligente en kwalitatief hoogwaardige oplossingen die een concurrentievoordeel kunnen betekenen voor grote en kleine bedrijven. Het biedt objectief onderzoek, studies en adviezen op basis waarvan de industrie en de overheid hun toekomstig beleid kunnen bepalen. VITO telt zowat 750 medewerkers die mee vorm geven aan internationale projecten over de ganse wereld.  VITO's hoofdkantoor is gevestigd in Mol, België en VITO heeft een dochteronderneming in China. Het totale omzetcijfer van VITO in 2014 bedroeg 140 miljoen euro.

VITO's expertisedomeinen

Klimaatverandering, voedselzekerheid, grondstoffenschaarste, duurzame energievoorziening, vergrijzing ... VITO's onderzoeksagenda richt haar pijlen op de grote maatschappelijke uitdagingen van vandaag.

 

 

Functie

 • Voor de unit aardobservatie zijn we op zoek naar een site reliability engineer (SRE) ter ondersteuning van de operationele unit. Onze projecten bevinden zich in de sfeer van data distributie, beeldverwerking on-demand op grote en schaalbare platformen, Big Data analytics om informatie uit satelliet en airborne (UAV, drones) gegevens te halen waarbij deze datasets enorm snel in omvang groeien (van terabytes tot petabytes).
 • De functie bestaat erin om bij te dragen aan het design, ontwikkelen en leveren van software om de betrouwbaarheid, schaalbaarheid, latency (snelheid van de verbinding) en effiëntie van bestaande en nieuwe beeldverwerkingsketens te optimaliseren, alsook de documentatie ervan.
 • Je brengt oplossingen voor mission-critical services om herhalingen van problemen te voorkomen.
 • Je bent samen met je collega's uit het team verantwoordelijk voor het continue spotten en aanpassen van nieuwe technologieën in gedistribueerde verwerkingsketens of database systemen op grote schaal in onderzoeksprojecten. Je werkt hierbij nauw samen met de systeem beheerders, developers en operatoren.
 • Je werkt voornamelijk op operationele projecten met toegevoegde waarde in een internationale omgeving met klanten als ESA, de Europese Commissie en vooraanstaande internationale onderzoeksgroepen op vlak van aardobservatie.

 

Kwalificaties

 • Minimaal een Bachelor opleiding met een informatica gerichte specialisatie.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring, bij voorkeur in een operationele omgeving met kennis Java, web services technologie, distributed systems, Devops, networking en monitoring.
 • Ervaring in GEO-ICT toepassingen, GIS en OGC standaarden, alsook BI tools worden als een sterk pluspunt aanzien.
 • Ruime ervaring in een Linux omgeving is een must. Kennis van Python, SQL (Oracle, PostGres), JBoss/Wildfly, Apache, GWT, Drupal zijn zeer welkom.
 • Je bent in staat zowel opkomende als bestaande technologieën op het vlak van nieuwe onderzoeksdomeinen zoals Hadoop en Spark, OpenStack, Puppet, virtualisatie, containerisatie uit te proberen en te evalueren in een operationele context. Ervaring in één of meerdere van deze technologiën is een pluspunt.
 • Je beschikt over een open geest en je werkt team- , klant- en oplossingsgericht. Je toont zin voor initiatief. Je kan meerdere taken tegelijk managen en bent in staat desbetreffend prioriteiten te stellen.
 • Je bent contactvaardig en communiceert vlot met technische en niet-technische mensen en dit zowel mondeling als schriftelijk. Voertaal is voornamelijk Nederlands en Engels.
 • Je bent bereid periodisch on-call te zijn en de verantwoordelijkheid te dragen van de operationele toepassin

 

Aanbod

 

Een competitief salaris

Verschillende extralegale voordelen waaronder vergoedingen, verzekeringen, bonus, een moduleerbaar pakket vakantiedagen

Flexibiliteit in werkuren en werkplaats

Innovatie is onze troef, we geven onze medewerkers de kansen om zich bij te scholen en bij te blijven binnen hun vakgebied, meer nog; we verwachten dit.

De mogelijkheid om deel uit te maken van een internationaal belangrijke speler, gekend voor zijn vooruitstrevend technologisch onderzoek en wetenschappelijke consultancy

De kans om actief bij  te dragen aan lokale, nationale en mondiale duurzame ontwikkelingen


Offres d'emploi similaires
Mon compte Pas encore inscrit?