N° Référence: 141945
Voir les autres offres
   
 

Senior functional Analyst (m/v)

Réf.: 141945

Functie:

De functional analyst is verantwoordelijk voor het functioneel ontwerp van een specifieke toepassing van Contract Management Systeem.

Hij of zij werkt in deze functie nauw samen met de 'eigenaren' van de toepassingen en andere systeemanalisten om te garanderen dat de vastgestelde oplossing helemaal tegemoetkomt aan de vereisten en rekening houdt met de verschillende aspecten van de integratie met de andere toepassingen in het systeemlandschap.

Hij of zij werkt samen met de analist-ontwikkelaar aan de oplevering van het functioneel ontwerp en geeft waar nodig bijkomende verduidelijking met het oog op het technisch ontwerp en de ontwikkeling.

 • Functioneel Design
  • Registreert de productie- en functionele vereisten (doorgespeeld door de businessanalist) en vertaalt deze in een voldoende gedetailleerd functioneel ontwerp met het oog op de verdere ontwikkeling van de oplossing.
  • Fungeert als eigenaar van de (functionele) systeemdocumentatie en zorgt ervoor dat ze beschikbaar is en up-to-date blijft.
  • Parametreert en past pakketoplossingen aan, voert de bijbehorende tests uit en houdt omtrent het parametreren en aanpassen de documentatie bij.
 • Testen: voorbereiden en uitvoeren van systeem- en integratietests en bij testfouten overgaan tot de analyse van de fundamentele oorzaken
 • Opleidingsmateriaal: verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het IT-trainingsmateriaal en voor het geven van opleidingen aan de belangrijkste gebruikers. Hij of zij ondersteunt die 'key users' ook tijdens de opleiding van de eindgebruikers en de opleveringstests.
 • Afhandelen van incidenten en problemen
  1. Incidenten oplossen: analyse en oplossing in samenwerking met de eerste en de tweede lijn,
  2. Probleemoplossing: identificeren van de fundamentele oorzaak van incidenten die teruggaan op hetzelfde probleem en de nodige remediëringsstappen zetten.
 • Documentatie overmaken aan het team IT Operations: zodra de oplossing in productie is operatorinstructies en rollback-procedures opstellen en de oplossing opleveren aan het team IT Operations.

 

Profiel:

 • Je hebt ervaring met op opmaken van functionele analyse, opmaken van een design, ...
 • Je hebt ervaring binnen een SAP omgeving
 • Ervaring binnen de verzekeringssector (bij voorkeur levensverzekeringen, expert dossierbeheerder,...) is geen vereiste maar een plus.
 • Een hebt interesse in IT, je bent sterk analytisch aangelegd en je kan ook abstract denken
 • Uitstekende kennis van het Engels, geode kennis Nederlands. Frans is een plus.
 • je kan vlot communiceren (veel contacten met business analysten en programmeurs)

 

We bieden

Een voltijds contract van onbepaalde duur. Een gevarieerde job binnen een internationale organisatie in het centrum van Brussel (vlotte bereikbaarheid).Naast een correct loonpakket aangevuld met extralegale voordelen (maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, woon-werkverkeer, pensioenplan) kan je rekenen op diverse opleidingsmogelijkheden, flexibele werktijden en mogelijkheid tot telewerk.

 

Interesse?

Solliciteer online! Vergeet niet uw CV en motivatiebrief toe te voegen.

 

 

Description société

En Belgique, ERGO Insurance est un expert en épargne-pension qui fait partie du groupe allemand ERGO, un des acteurs les plus importants du secteur de l'assurance en Europe. Dans notre pays, ERGO a évolué pour devenir un assureur-vie faisant autorité, ayant une approche très personnelle et orientée client.

Lire la suite
Offres d'emploi similaires
Offres similaires basées sur les critères : Functional Analyst