N° Référence: 190013
Présentation société Voir les autres offres
   
 

Vlaanderen Connect - Functioneel Analist Expert

Réf.: 190013

Voor de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW), is Vlaanderen connect op zoek naar een:

 

Functioneel analist (expert)

 

Contract onbepaalde duur

Brussel

 

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

Context

 

Je werkt op de ICT dienst van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW).

De medewerkers van de VMSW zetten zich elke dag in om de lokale sociale woonactoren (sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren) te ondersteunen en sociale leningen (de Vlaamse Woonlening) aan de burger te verstrekken - om zo sociaal wonen mogelijk te maken.

De dienst ICT telt een 30-tal medewerkers en staat in voor een optimale ICT-ondersteuning van de businessafdelingen en een steeds verder doorgedreven digitalisering van de interne werking en van de interactie met woonactoren. Momenteel lopen een aantal ambitieuze projecten om dit waar te maken, en om onze ontwikkelteams te versterken zoeken we een extra functioneel analist. Als functioneel analist werk je nauw samen met de betrokken business experten en met ICT collega's (in eerste instantie de business analist en designers en ontwikkelaars).

 

 

Doel

 

Op basis van een business analyse voer je een functionele analyse uit en stel je een functioneel ontwerp op. Je werkt dan nauw samen met een technisch implementatieteam dat je functioneel aanstuurt. Je waakt er daarbij over dat het technisch ICT-ontwerp een correcte en efficiënte doorvertaling is van jouw functioneel ontwerp. Implementatie gebeurt soms via (.NET) programmatie en soms via configuratie van een case management tool; rapportering loopt bij voorkeur via een data warehouse / business intelligence omgeving. Je bent ook het aanspreekpunt van de gebruikers voor een aantal applicaties, waarvoor je eventuele wijzigingsverzoeken prioriteert (samen met de business owner van de applicatie).

Het eerste project dat op jou wacht, houdt in dat je aan de slag gaat met de opvolging en dossierbehandeling van sociale woonprojecten (dit is één van de VMSW kernprocessen). Je zorgt er mee voor dat de digitale opvolging van sociale woonprojecten op een optimale manier geïmplementeerd wordt in een nieuw case management tool.

Je takenpakket bestaat uit volgende taken:

 • Op basis van de businessanalyse de functionele vereisten uitwerken zodat het ontwikkelteam dit kan omzetten in een passende implementatie.
 • Je vertegenwoordigt voor het ontwikkelteam de 'Product Owner' en zorgt in die zin voor de functionele aansturing van een ontwikkelteam.
 • Opmaken van analyses en aanbevelingen om oplossingen op maat van de business te kunnen voorstellen, in lijn met de functionele en technische architectuur.
 • Opmaken, implementeren en opvolgen van een functionele analyse en ontwerp voor concrete ICT-toepassingen, die functioneel beantwoordt aan alle vereisten, in overeenstemming met de bestaande standaarden en architectuurkeuzes.
 • Analyseren en bespreken met gebruikers van wijzigingsverzoeken voor een aantal ICT toepassingen waarvoor jij het (functionele, ICT) aanspreekpunt bent.
 • Zorgen voor een analysedocument dat bruikbaar is voor het ontwikkelteam en de tester.
 • Deelnemen aan (deel)projecten teneinde bij te dragen aan de realisatie van de afgesproken projectdoelstellingen.

 

Criteria

 • Je hebt minstens 3 jaar ervaring in een gelijkaardige functie en minstens 6 maanden in een relevante sector.
 • Je hebt ruime ervaring met analyse en design technieken, en hebt kennis van modelleertools en -methoden (bv. UI prototyping, UML, requirements analysis). Je hebt een uitgebreide ervaring in het opstellen van user stories.
 • Je hebt ervaring met een Agile ontwikkelomgeving (SCRUM), bij voorkeur in een .NET gebaseerde omgeving.
 • Je beschikt over aantoonbare coaching skills.
 • Je neemt initiatief en hebt verantwoordelijkheidszin.
 • Je communiceert vlot en duidelijk, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je beschikt over een sterk analytisch en synthetisch denkvermogen en werkt zorgvuldig en gestructureerd terwijl het respecteren van de termijnen een prioriteit blijft.
 • Je beheerst de Nederlandse taal perfect (zowel mondeling als schriftelijk).
 • Je behaalde een master diploma (of gelijkwaardig door ervaring).
 • Indien je bovendien de volgende kennis of ervaring hebt, is dat een pluspunt:
  • Je hebt ervaring met het opnemen van een 'application owner' rol, waarbij je het aanspreekpunt bent voor applicatiebeheerders langs de business zijde die wijzigingsverzoeken hebben;
  • Je bent vertrouwd met projectmatig werken en hebt mogelijk enige ervaring in het leiden van een klein projectteam;
  • Je bent vertrouwd met de problematiek van dossierbehandeling en hebt mogelijk een eerste ervaring met het gebruik van case management software tools en CMMN modelering.
  • Je hebt ervaring met business (proces) analyse en BPMN modelering.

 

Werken voor Vlaanderen connect

 

Boeiende en uitdagende IT functies én de mogelijkheid om mee je schouders te zetten onder het verder uitbouwen van een digitale en slagkrachtige Vlaamse overheid. Dat is werken voor Vlaanderen connect. Elke dag zetten onze medewerkers zich mee in om de Vlaamse overheid verder te digitaliseren opdat deze nog beter ten diensten kan staan van burgers, ondernemers en organisaties.

Bij Vlaanderen connect. wordt u voor onbepaalde duur ter beschikking gesteld aan één van de entiteiten van de Vlaamse overheid en lokale besturen, waar u ondersteuning biedt bij het realiseren van een data gedreven overheid.

Je werkt voor Vlaanderen connect, met een contract voor onbepaalde duur. Je wordt voor minstens enkele jaren ter beschikking gesteld aan VMSW.

Vlaanderen connect is een jonge en dynamische werkgever die gemotiveerde medewerkers zoekt.

Vlaanderen connect zoekt profielen die:

 • ICT-competenties hebben van een hoog niveau;
 • flexibel zijn;
 • op termijn willen doorstromen naar andere entiteiten of lokale besturen;
 • hun carrière willen uit bouwen binnen de Vlaamse overheid en hun expertise gebruiken in de verschillende entiteiten;
 • het maatschappelijk belang een belangrijke motivatie vinden;

 

Aanbod

 

Vlaanderen connect biedt een contract van onbepaalde duur en een competitief salarispakket met:

 • een mobiliteitsbudget
 • maaltijdcheques van 7 euro/dag (eigen bijdrage 1,09 euro/dag)
 • een hospitalisatieverzekering (je kan gezinsleden aansluiten)
 • een groepsverzekering
 • mogelijkheid tot kinderopvang tijdens alle schoolvakanties aan een voordelig tarief.

 

Bij Vlaanderen connect is een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk: een werkweek van 38 uur, 28 dagen verlof en extra wettelijke feestdagen (11/07, 02/11, 15/11 en 26/12). Verder zijn er flexibele werkuren en je kan thuiswerken.

Ten slotte geniet je bij Vlaanderen connect nog van verschillende andere voordelen: je werkt bij entiteiten van de Vlaamse overheid of bij lokale besturen voor lange termijn. Zo kan je meewerken aan een digitale en slagkrachtige overheid, voor burgers en ondernemers. Daarnaast kan je doorgroeien en jezelf ontwikkelen door het enorme potentieel aan uitdagende functies via Vlaanderen connect bij de Vlaamse overheid en de lokale besturen.

 

 

Plaats van tewerkstelling

 

Je werkt in Brussel, op wandelafstand van het station Brussel Noord.

 

 

Interesse?

 

Voor meer informatie contacteer ons via onderstaande knop.

Wil je solliciteren voor deze functie? Mail je CV en motivatiebrief via onderstaande knop.

Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, gender, afkomst, leeftijd, geaardheid, handicap of chronische ziekte. Stel je kandidaat en bouw mee aan het diverse Vlaanderen van morgen.

Heb je een handicap? We voorzien aanpassingen tijdens de selectieprocedure. Heb je bepaalde aanpassingen nodig om deel te kunnen nemen aan de selectie? Neem dan zo vroeg mogelijk in de procedure contact op met de contactpersoon van deze vacature. We zorgen ervoor dat je in de best mogelijke omstandigheden kan deelnemen aan de selectie.

 

 

Procedure

 

Jouw ingezonden CV en motivatie worden beoordeeld door de vacatureverantwoordelijke(n) bij het lid waarvoor we deze vacature invullen. De kandidaten die weerhouden worden op basis van de CV screening worden uitgenodigd voor een jurygesprek. Als laatste stap van de selectieprocedure wordt de aanwerving van de kandidaat die als beste uit de procedure naar voor komt, voorgelegd aan onze Raad van Bestuur. Deze dient steeds elke aanwerving bij Vlaanderen connect. goed te keuren.

 

Gezien deze laatste stap ook integraal deel uitmaakt van de selectieprocedureprocedure kunnen de resultaten van het assessment (indien van toepassing) ook voorgelegd worden aan de leden van de Raad van Bestuur.

Bij klachten of opmerking over onze selectieprocedure vragen we contact op te nemen via onderstaande knop.

Description société

Boeiende en uitdagende IT-functies én de mogelijkheid om mee je schouders te zetten onder het verder uitbouwen van een digitale en slagkrachtige Vlaamse overheid. Dat is werken voor Vlaanderen connect.
Elke dag zetten onze medewerkers zich mee in om de Vlaamse overheid verder te digitaliseren opdat deze nog beter ten diensten kan staan van burgers, ondernemers en organisaties. Bij Vlaanderen connect. word je voor onbepaalde duur ter beschikking gesteld aan één van de entiteiten van de Vlaamse overheid en lokale besturen, waar je ondersteuning biedt bij het realiseren van een datagedreven overheid.

Vlaanderen connect. biedt een contract van onbepaalde duur en een competitief salarispakket met een uitgebreide waaier aan extralegale voordelen. Daarnaast biedt werken voor Vlaanderen connect. nog tal van andere voordelen: je wordt ter beschikking gesteld aan entiteiten van de Vlaamse overheid of aan lokale besturen voor lange termijn. Zo krijg je de mogelijkheid om mee je schouders te zetten onder het verder uitbouwen van een digitale en slagkrachtige overheid, die ten diensten staat van burgers en ondernemers. Daarnaast zetten we voluit in op opleidingen en bieden we reële doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Lire la suite
Offres d'emploi similaires
Offres similaires basées sur les critères : Business Analyst Technical Analyst Functional Analyst .NET UML