Offre de stage

A propos de Arxus

Arxus is een managed cloud service provider. Ons team van cloud experts bedenkt, bouwt en beheert voor jou cloudoplossingen op maat. Op Microsoft Azure, maar evengoed in een private of hybride cloud als dat nodig of nuttig is.

We denken in de eerste plaats aan jouw business. We spreken niet voor niks over business first cloud solutions. Wij zorgen voor de perfecte cloudoplossingen, zodat jij kan focussen op wat er echt toe doet: het succes van je bedrijf!

Arxus Monitoring en Event Platform voor Azure
Période : entre février 2021 et juin 2021
Durée : de 5 à 10 semaines, de 11 à 15 semaines
Lieu : Kontich
Possibilité d'engagement : Oui

Description

Cadre/Projet Arxus is een cloud service provider, die verschillende Cloud diensten aan zijn klanten biedt, zowel uit eigen datacenters als op publieke cloud platformen.

Als Azure Expert Managed Service Provider werkt Arxus aan een eigen platform om Azure public cloud omgevingen van klanten te beheren. Dit platform integreert met native Azure beheertools zoals onder andere Azure Monitor, Log Analytics, Azure Cost Management, Azure Sentinel en Azure Network Watcher.

Om de juiste inzichten uit deze tools te halen stelt Arxus de stage opdracht op om voor een voorziene set aan belangrijke Azure Resources een nuttige set aan monitors te bouwen bovenop deze tools. Na onderzoek wat voor een resource belangrijk is voor een klant om te monitoren worden queries geschreven die de belangrijke data uit Log Analytics halen, zodat hier een dashboard of een alert op gegenereerd kan worden.

Deze opdracht geeft een stagiair de kans om kennis te maken met een brede set aan voornaamste Azure Resources en in detail uit te zoeken wat deze doen en welke nuttige informatie operationeel op te vangen is.

Mission De opdracht zal bestaan uit een onderzoek naar voornaamste Azure Resources en theoretisch omschrijven welke metrics en log belangrijk zijn voor een klant.

Het praktische gedeelte zal, in samenwerking met het operationele ontwikkelteam, bestaan uit het opstellen van queries in Kusto query language (KQL) en deze te integreren in het bestaande event platform bovenop Azure.

Daarnaast wordt actief meegewerkt in het testen van een nieuw dashboard platform waarbij deze uitgewerkte log inzichten visueel worden uitgewerkt. Bij het testen van het dashboard platform wordt afgewogen of zulk platform voldoet aan vooropgestelde functionele requirements en wordt een vergelijking gemaakt met gelijkaardige dashboard oplossingen.